Какви играчки са допустими за новородено?

Готвите се да посрещнете у дома своята първа рожба и с вълнение купувате всичко необходимо: креватче, количка, биберони, първите дрешки… както и първите играчки.

В първите дни от живота си бебето се приспособява към новия начин на хранене, топлината на мама и вниманието на всички околни, но не след дълго ще започне да се заглежда и заслушва и вие искате да сте подготвени.

Едни от първите бебешки играчки несъмнено са въртележките за кошара. Тъй като не са в пряк досег с новороденото и то не може да ги достигне, спокойно може да изберете според вкуса си с пластмасови или плюшени играчки. Ако въртележката е музикална, е важно мелодията й да е нежна и тиха, така ще е по-лесна за възприемане от бебчето.

На второ място са дрънкалките за количка. Те се закачат в по-голяма близост до детето, затова е по-добре да са мекички и леки – за да се избегне риск от нараняване.

Малките дрънкалки за ръце се предлагат в най-разнообразни форми, цветове и варианти. От тях най-добре се спрете на лекички, но не твърде малки (тъй като в бъдеще бебчето най-вероятно ще опита да ги напъха в устата си). За предпочитане са ярките и не толкова шумни играчки, тъй като новороденото бебе все още се стряска от силни и резки звуци, а зрението му тепърва се избистря и вниманието по-лесно се привлича с открояващи се цветове и форми.

Плюшените играчки вече не са табу в креватчето на бебето. Ако искате да му купите такива, внимавайте да са изработени от бебешки плюш, който е със съвсем къс косъм и не се скубе като другите видове. Така няма да задави детето с пух или да дразни нежната му кожа.

Ако все се чудите с какви играчки да обзаведете новия член на семейството си, не се колебайте да ни попитате във Фейсбук или по телефона!

Възползвайте се от нашето предложение за безплатна доставка над 50лв до офис на Еконт или Спиди Отмяна