Моят приятел – велосипедът

Велосипедът е неотменна част от детството на повечето хора. Дали индивидуално каране или с компания, дали за спорт или за по-лесно придвижване из града, почти всяко дете иска и се научава да кара колело. Което, обаче, изисква… колело, разбира се.

В днешно време родителите обзавеждат дечицата си с първия велосипед още на невръстна възраст. От рикшите, съчетаващи функцията на бебешка количка и колело с педали, вече проходилото и малко по-самостоятелно дете се мята на любимите на всички триколки. Те са удобни и лесни за управление от детето, защото не изискват пазене на баланс, а енергичното въртене на педалите го отнася мигновено от една фантазия в друга.

Като стана дума за баланс, пазарът предлага специални колелета, с които детето да упражнява баланса си. Те, както и останалите, се предлагат в женски и мъжки варианти, красиви са и забавни за малкия палавник. Подходящи са за детето ви само ако то има желание и интерес към подобна дейност и не се страхува. Защото колелетата за баланс изискват енергичност, усилия с крачетата и авантюристичен дух, за да развие детето новооткритата си способност – че може да се търкаля на две гуми.

Следващата стъпка вече са истинските велосипеди. Разноцветни картинки с любими герои, различни големини и възможности… За по-боязливите деца е препоръчително първият велосипед да бъде с помощни колела. Всички детски велосипеди, които предлага Играчки ООД, включват такива в комплекта. Размерът на колелото се избира според ръста на детето. И тъй като малчуганите постоянно растат, не е добре да взимате колело, което е точно по мярка. Една идея по-голямо ще бъде едновременно предизвикателство, защото ще предизвиква възможностите и уменията на детето, и в същото време е практичен избор, тъй като няма да се налага догодина да купувате ново. Може би след няколко години…

Възползвайте се от нашето предложение за безплатна доставка над 50лв до офис на Еконт или Спиди Отмяна